Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Username: Password:


Pages: [1]   Go Down

Author Topic: My Pleo is making a "HUH?" noise  (Read 550 times)

PleoLifeDino

  • Member of the herd
  • ** Posts: 18
  • us Male
  • Pleo(s): Bobby
  • PLEO!!!
My Pleo is making a "HUH?" noise
« on: June 17, 2024, 03:27:53 PM »

So I wanted to turn my new Pleo on today but instead of normally turning on he made this "Huh" noise then moved a little,
and sometimes he repeats that over and over and over until I turn him off. :( :( :(
I don't know what OS he is on. And I don't know what to do,
I just need some help on this.

-PleoLifeDino :dino-chase:
« Last Edit: June 19, 2024, 03:15:05 PM by PleoLifeDino »
Logged


PleoLifeDino

  • Member of the herd
  • ** Posts: 18
  • us Male
  • Pleo(s): Bobby
  • PLEO!!!
Re: My Pleo is making a "HUH?" noise
« Reply #1 on: June 17, 2024, 06:48:31 PM »

And I want to add that I made the battery pack I use with a
6◊AA battery holder and 6◊1.2v 2000mAh Panasonic eneloop batteries,
the battery pack is working perfectly,
it reads 8.06v when fully charged,
I also added the thermistor from the original battery.
I would think it is software,
and that brings me back to "Reset Pleo with 1.0 downgrade or POP OS?".
I still don't exactly know which software to use or what to do with it,
you can check "Reset Pleo with 1.0 downgrade or POP OS?",
if you have any idea plzzzzz give some feedback.

-PleoLifeDino :dino-chase:
« Last Edit: June 19, 2024, 01:46:45 PM by PleoLifeDino »
Logged

PleoLifeDino

  • Member of the herd
  • ** Posts: 18
  • us Male
  • Pleo(s): Bobby
  • PLEO!!!
Re: My Pleo is making a "HUH?" noise
« Reply #2 on: June 17, 2024, 06:49:24 PM »

The link - http://bobthepleo.com/forums/index.php/topic,5738.msg68279.html#msg68279

Note: This is my second Pleo and I have never seen it work, and the seller said it did the same thing a couple years ago but I assumed it was a battery problem.
« Last Edit: June 19, 2024, 03:13:42 PM by PleoLifeDino »
Logged

PleoLifeDino

  • Member of the herd
  • ** Posts: 18
  • us Male
  • Pleo(s): Bobby
  • PLEO!!!
Re: My Pleo is making a "HUH?" noise
« Reply #3 on: June 20, 2024, 09:32:05 PM »

So, I tried all the different versions but it doesn't do anything, Pleo just stays quiet.
And after, Pleo just does the same thing,
he makes a "HUH?" sound and moves a little.
I don't know what to do!!!??? :( ;) :(

-PleoLifeDino :dino-chase:
Logged

grumpy

  • Administrator
  • Pleosmith
  • * Posts: 603
  • we Male
  • : 2008 winnerTomato Harvest Festivals
    • Skipper
    • Wile_E_Coyote
    • Statler
    • Lucy
    • Bob the Pleo
Re: My Pleo is making a "HUH?" noise
« Reply #4 on: June 25, 2024, 03:49:58 PM »

Do you know for sure if your pleo is one of the original "classic" models, or the newer (but still old) Pleo RB?  It is very important to know this as using the wrong upgrade/downgrade can make a pleo non-functional.

one key way to identify if you have a pleo RB is to look at the feet.  Does one of them have a battery in it?  If so, it's an RB, and you might try replacing that battery.
Logged

grumpy

  • Administrator
  • Pleosmith
  • * Posts: 603
  • we Male
  • : 2008 winnerTomato Harvest Festivals
    • Skipper
    • Wile_E_Coyote
    • Statler
    • Lucy
    • Bob the Pleo
Re: My Pleo is making a "HUH?" noise
« Reply #5 on: June 25, 2024, 04:00:28 PM »

A second thought just to be sure, when you do an update, you put the SD card in, start your pleo, and when the update is finished it says "Huh?".  You then have to turn the pleo off and remove the SD card. 

I would actually suggest using the OS 1.1.1 or 2.0.1, not the 1.0 for a non-RB pleos.  The POP OS and 1.0 are really more for trying to get a bricked or corrupted OS pleo functioning. 
Logged

PleoLifeDino

  • Member of the herd
  • ** Posts: 18
  • us Male
  • Pleo(s): Bobby
  • PLEO!!!
Re: My Pleo is making a "HUH?" noise
« Reply #6 on: June 25, 2024, 06:40:26 PM »

Thank you for replying!
Iím 100% sure he is a ugobe not an RB, thereís no battery in his foot.
Iím going to try the 1.1.1 and the 2.0.1 now :)

-PleoLifeDino :dino-chase:
Logged

PleoLifeDino

  • Member of the herd
  • ** Posts: 18
  • us Male
  • Pleo(s): Bobby
  • PLEO!!!
Re: My Pleo is making a "HUH?" noise
« Reply #7 on: June 25, 2024, 07:03:28 PM »

hmmmmm... He's not doing anything >:(
And after he just does the same thing as before >:(

-PleoLifeDino :dino-chase:
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal